Hertensteak met kastanjes

hertensteak

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1200 g groentenpuree
  • 2 witloofstronken
  • 200 g tuinbonen
  • 2 sneetjes gerookte rundsfilet
  • 4 hertensteaks van 100 g
  • 500 g champignons (beukenzwammen, kastanjechampignons, ...)
  • 1 rode paprika
  • ui (rode ui, bosui, ...)
  • bieslook
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 100 g kastanjes
  • peper en zout
  • gezond bereidingsvet arm aan verzadigde vetten

Bereidingswijze:

Was de witloofstronken en snij ze doormidden.
Was de tuinbonen en kook of stoom ze tot ze net niet gaar zijn.
Snij dunne reepjes van de gerookte rundsfilet en maak hiermee pakketjes van de tuinbonen.
Zet de tuinbonen samen met de witloostronkjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Was de champignons evenals de paprika.
Verwijder de pitjes uit de paprika en snij deze in groffe stukken.
Pel de uien en snij ze fijn.
Maak een inkerving met een scherp mes aan de bolle kant van de kastanjes en breng ze vervolgens 10 tot 15 minuten aan de kook.
Als de kastanjes gekookt zijn kan je ze gemakkelijker pellen.
Stoof de fijngesneden uien aan in een hoge pan.
Voeg hierbij de paprikastukjes, samen met de champignons, de geroosterde cashewnoten en de kastanjes.
Roer het geheel om, laat het garen onder gesloten deksel, werk af met peper, zout en fijngesnipperde bieslook.
Bak de hertesteaks in een pan (mogen nog roze zien vanbinnen).
Schik op een bord: de hertensteak, de champignonmengeling, een paketje tuinbonen, een stukje witloof en dien op met pompoenpuree en pastinaakpuree.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren