Workshops 2016

Februari 2016 - Winkeloefening Albert Heyn Olen & Albert Heyn Aarschot

Op zoek naar gezonde producten zonder toegevoegde suikers en met minder vet ... De diëtiste gaat met je naar de winkel en geeft uitleg tussen de winkelrekken. We gaan leren verpakkingen lezen en interpreteren. Welke producten zijn gezond en welke zijn minder gezond. Albert Heyn heeft een groot aanbod aan zuivelproducten. In het kader van dit project rond osteoporose gaan we zeker ook dit uitgebreid gamma van zuivelproducten van dichterbij bekijken. Op deze manier leer je zelf hoe een gezonde keuze te maken als je boodschappen doet!

Bekijk hier de fotoreportage van AH Olen!  -  Bekijk hier de fotoreportage van AH Aarschot!


Februari 2016 - Kookles 'Gezond met zuivel'

In het kader van ons project rond osteoporose organiseren we een kookles 'Gezond met zuivel'.  We gaan samen een menu koken: rijk aan Ca en vitamine D, botvriendelijk en toch calorie arm.

En natuurlijk gaan we daarna gezellig nagenieten van onze kookkunsten!

Bekijk hier de fotoreportage!


Januari 2016 - Presentatie 'Osteoporose'

Zonder behandeling zal 1 op 3 vrouwen ( en 1 op 5 mannen ) boven de vijftig jaar minstens één botbreuk oplopen ten gevolge van osteoporose.  Wat is osteoporose precies?  Welke soorten osteoporose zijn er?  Hoe ontstaat het, wie loopt er risico op osteoporose, ... en het belangrijkste, wat kunnen we er aan doen ter behandeling, maar zeker ook preventief?  Voeding speelt hierin zeker ook een belangrijke rol.  Dit en nog veel meer werd uitgelegd in deze infosessie.

Bekijk hier de fotoreportage!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren