Mossellepelhapjes

aperitiefhapje-mossel

Ingrediënten (voor 6 lepelhapjes):

  • 6 mosselen
  • 1/2e wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1/2de preistengel
  • peper en zout
  • 4 el light mayonnaise
  • 1,5 koffielepel mosterd
  • enkele eetlepels mosselvocht
  • peper, zout en bieslook

Bereidingswijze:

Was de mosselen, verwijder de baarden en haal de mosselen er uit die niet meer gesloten zijn of die zwaar aanvoelen (deze zitten vol modder).
Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes.
Was de voetselder, snij deze in kleine stukjes.
Pel de ui en snij in ringen.
Was de prei en snij eveneens in fijne stukjes.
Doe alle groenten in een pot met een bodempje water en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de kookpot met groenten.
Zet de kookpot op een hoog vuur en laat het geheel koken tot de mosselschelpen zich openen (mosselen die niet open gaan gooi je best weg).
Maak een mosselsausje met light mayonnaise, mosterd en mosselvocht en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Haal de mosselen uit de schelp en schik in de lepelhapjes samen met wat mosselgroenten en een beetje mosselsaus..
Laat het alvast smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren