Tajine met kikkererwten, groenten en speltcouscous

tajini-couscousgroenten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 grote wortelen
  • 200 g rapen
  • 1 courget
  • 150 g selder
  • 400 g kikkererwten
  • 2 rode uien
  • een takje kerstomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 g parelcouscous van volkoren spelt
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml vetarme groentenbouillon
  • 1 el vetarm groentenbouillonpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2de theelepel kaneel
  • 1/2de theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

Pel de rode ui en knoflook en snij deze fijn.
Was de wortelen, schil ze en snij in plakjes.
Was de courget en snij ze in blokjes.
Schil de rapen en snij in blokjes.
Was de selder en snij in eveneens in stukjes.
Was de groene en rode paprika en snij in stukken.
Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en roerbak hierin de sjalot en knoflook.
Voeg de courgetteblokjes, wortelschijfjes, raapjes, selder en paprika lichtjes aan en voeg de bouillon toe, roer goed door elkaar en dek af.
Giet de kikkererwten uit in een vergiet en spoel veelvuldig af.
Voeg de kikkererwten toe aan het gerecht.
Breng op smaak met kruiden: gember, komijn, koriander, kaneel en zwarte peper.
Laat het geheel rustig gaarsudderen en roer af en toe om.
Kook ondertussen de volkoren speltparelcouscous gaar, giet af en voeg hieronder een koffielepel groentenbouillonpoeder.
Was de kerstomaatjes en snij ze in de helft.
Voeg op het einde ook deze toe aan het tajinegerecht en laat nog enkele minuutjes garen
Dien op samen met de tajineschotel.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren