Pastinaak-preipuree, kabeljauw en gerookte ham

pastinaak-preipuree-kabeljauw-gerookte-ham

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 g aardappelen
  • 300 g pastinaken
  • 500 g preistengels
  • 1 dikke ui
  • een teentje knoflook
  • 1 eetlepel gezonde smeerboter
  • peper en zout
  • 4 kabeljauwhaasjes van 150 g
  • 4 sneetjes flinterdun gesneden gerookte ham
  • viskruiden

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snij ze in groffe stukken en kook/stoom ze gaar.
Schil de pastinaken, snij ze in blokjes en kook/stoom ze eveneens gaar.
Was de preistengels, snij in fijne ringen en stoof ze met een kleine hoeveelheid water gaar.
Pel de ui en snij deze fijn en voeg toe bij de prei.
Pel het teentje knoflook, pers het uit en voeg toe aan het prei-ui mengesel.
Pureer de aardappelen samen met de pastinaken zeer fijn en voeg een beetje smeervet toe om de puree iets smeuïger te maken.
Meng hieronder de gestoofde prei met ui en knoflook.
Kruid met peper en zout.
Snij de witte vetranden van de gerookte ham weg.
Wikkel rond elk kabeljauwhaasje een sneetje gerookte ham, kruid met viskruiden en bak dit gaar of stoom gaar in de microgolf of bak in een hallogeenoven (zonder vetstof).
Dien de kabeljauwmoot op samen met de preipastinaakpuree.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren