Biefsteak met pickelsaus, boontjes en krieltjes

 biefsteak-blackwellsaus-bonen-krieltjes.jpg

Ingrediënten
(voor 4 personen):

Bereidingswijze:

Laat 1 el gezonde margarine smelten in een pan, kruid de biefsteaks met peper en zout en bak ze gaar.
Haal het vlees uit de pan en blus met de vetarme bouillon.
Voeg de pickels en de plantaardige roomvervanger toe en laat voor de helft inkoken tot de gewenste dikte (bind desnoods met Maïzena Express indien nodig).
Was de peterselie, hak deze fijn en voeg toe aan de saus voor de afwerking.
Was de boontjes en kook of stoom ze kort.
Smelt een eetlepel gezonde margarine in een pot.
Pel de ui, hak hem fijn en doe in de kookpot.
Bak de ui op tot hij mooi bruin kleurt, voeg de boontjes toe; kruid met peper en zout en stoof ze verder gaar.
Was de krieltjes, snij ze in partjes, doe ze in een ovenschotel en zet ze gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
Dien alles tesamen op (biefsteak, pickelsaus, krieltjes en boontjes) en laat het smaken!/p>

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren