Groentenchips

groentechips

Ingrediënten (voor 1 schaal):

  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • 1 rode biet
  • 1 courget
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

Was (en schil) de groenten.
Schaaf met een dunschiller plakjes van 2 mm van de groenten.
Doe de schijfjes in een kom, giet er wat olie over en hussel met je handen goed door elkaar zodat alle schijfjes een dun laagje olie krijgen.
Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC. Keer de chips halverwege een keer zodat ze aan alle kanten goed drogen. Open tussentijds de oven een paar keer om het vocht te laten ontsnappen.
Stort de chips op een bord met keukenpapier en laat afkoelen en krokant worden. – Kruid naar smaak met zout en paprikapoeder.
Laat het smaken!

TIP: Luchtdicht afgesloten is de chips goed houdbaar. Zijn ze toch wat zacht geworden? Droog ze dan nog even in een voorverwarmde oven op 100ºC.

TIP: Sommige groenten drogen sneller dan anderen. Haal de drogere groenten eerder uit de oven of bak de sappige groenten wat langer.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren