Pruimenballetjes

pruimenballetjes

Ingrediënten (voor 24 balletjes):

  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 150 g walnoten, fijngehakt
  • 100 g boekweitvlokken
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 1 vanillestokje van 5 tot 8 cm of 1 theelepel vanille-extract) of Canderel vanilla
  • 1 koffielepel 100% cacaopoeder

Bereidingswijze:

Doe de pruimen, de vijgen, de walnoten en de boekweitvlokken in een keukenmachine en mix tot een kruimelig mengsel.
Mix het lijnzaad in een blender samen met 50 ml warm water tot je gebroken lijnzaad bekomt.
Snij het vanillestokje open en schraap de vanille er uit.
Voeg het gebroken lijnzaad, de vanille en het cacaopoeder toe en mix tot een samenhangend deeg (als het deeg te droog is voeg je desnoods lepel per lepel water toe).
Schep ongeveer 1 eetlepel van het deeg en rol het uit tussen je handen tot een balletje (herhaal dit tot het op is).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de balletjes (ver genoeg uit elkaar) op de voorbereide bakplaat.
Zet de balletjes ongeveer 4u in de koelkast om op te stijven.
Smullen maar!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren