Makreelmousse

 

makreelmousse

Ingrediënten:

  • enkele toastjes
  • 60 g gerookte makreel
  • 1 lente-uitje
  • een stukje komkommer
  • 1 trostomaat
  • radijsjes
  • 2 el yoghurt
  • peper

Bereidingswijze:

- Was het lente-uitje en snij in dunne schijfjes.
Hou een deel van de uisnippers apart voor de afwerking.
Plet de gerookte makreel fijn met een vork.
Mix de makreel samen met de yoghurt, de lente-ui schijfjes en breng op smaak met peper.
Doe dit in een spuitzak.
Was de komkommer en snij er enkele plakjes vanaf.
Schil de rest van het stukje komkommer en snij in kleine blokjes.
Was de tomaat en snij eveneens in kleine blokjes.
Was de radijsjes, verwijder het loof en snij in fijne schijfjes.
Spuit op de komkommerschijfjes een beetje makreelmousse en werk af met een stukje tomaat.
Spuit op de toastjes eveneens wat makreelmousse en schik hierover de schijfjes radijs.
Neem enkele kleine glaasjes en voeg toe (van onder naar boven): blokjes komkommer, makreelmousse, blokjes tomaat, makreelmousse.
Werk af met enkele snippers pijpajuin.
Voilà: makreelmousse op drie wijzen!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren