Zomers gebakje

zomers-gebak

Ingrediënten (voor 4 taartjes):

  • 1 banaan
  • 100 g gedroogde dadels
  • 40 g boekweitvlokken
  • 400 g plantaardige Griekse yoghurt natuur
  • 100 ml ananassap
  • 1 zakje agar agar van 2g
  • enkele passievruchten of aardbeien of blauwe bessen
  • 1 zakje agar agar van 2g

Bereidingswijze:

Pel de banaan en snij deze in stukjes.
Snij de dadels eveneens in stukjes.
Doe de bananenstukjes, dadelstukjes en de boekweitvlokken in een blender en mix tot een homogene massa.
Smeer het deeg ongeveer 1 cm dik uit over een bakplaat en bak dit gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat het geheel afkoelen en steek met een bakring vormpjes uit het deeg.
Breng het ananassap aan de kook samen met het zakje agar agar.
Laat afkoelen en meng dit onder de Griekse yoghurt.
Verdeel over de 4 ringen (stort in de ring, bovenop het deeg) en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Voor de afwerking kan je kiezen voor passievruchten / aardbeien / blauwe bessen, maar je kan ook ananas of perziken gebruiken naar eigen smaak.
Voor de passievruchten: lepel deze uit en breng het vruchtvlees aan de kook samen met de agar agar en giet een laagje in de ring bovenop de yogurt.
Als je kiest voor het andere fruit (aardbei, blauwe bessen, ...) mix je ze tot een lopende coulis en breng je dit vervolgens aan de kook samen met de agar-agar ...
Laat vervolgens nog enkele uren opstijven in de koelkast en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren