Ovenschotel met rijst en kip

rijst-ovenschotel-kip

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g volwaardige rijst
  • 4 gebraden kippebillen
  • 200 g wortelen
  • 200 g rapen
  • 2 pijpajuinen
  • 200 g oranje snoeptomaten
  • 1 courget
  • 500 ml vetarme groentenbouillon
  • kippekruiden

Bereidingswijze:

Kook de rijst beetgaar en doe de rijst in een vuurvaste ovenschotel.
Maak een braadkip klaar zoals reeds eerder aangegeven.
Schil de wortelen en snij ze in stukjes.
Schil de rapen en snij ze eveneens in stukjes.
Was de courget en snij in blokjes.
Was de snoeptomaten en snij ze midden door.
Kook of stoom de groenten (wortelen, rapen, courget) net niet gaar en voeg ze toe aan de ovenschotel, bovenop de rijst.
Overgiet het geheel met 500 ml vetarme groentenbouillon.
Schik de rauwe stukken kip op de groenten en kruid met kippekruiden.
Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C (de laatste 10 minuten kan je de snoeptomaten toevoegen).
Haal de schotel uit de oven.
Maak de pijpajuinen schoon en snij ze fijn.
Versnipper de pijpajuinen over de schotel en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren