Spruitjes met kalkoenspek, boschampignons en krieltjes

spruitjes-champignons-krieltjes-kalkoenspek

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg spruitjes
  • 250 g boschampignons
  • 800 g krieltjes
  • 400 g kalkoenspek
  • 1 ui
  • 2 el gezonde margarine
  • peper, zout, nootmuskaat en peterselie

Bereidingswijze:

Kuis en was de spruitjes en stoom ze beetgaar.
Was de boschampignons en snij ze in stukjes.
Was de krieltjes, kook ze beetgaar en snij ze in stukjes.
Pel de ui en snij deze fijn.
Laat de vetstof smelten in een diepe pan en bak hierin de ui aan samen met het kalkoenspek.
Voeg vervolgens de spruitjes, de boschampignons en de krieltjes toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat en peterselie.
Stoof het geheel nog even verder op en dien op in diepe borden als een winters éénpansgerecht.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren