Wraps met avocado, komkommer en koriander

wraps komkommer koriander

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 bakjes koriander
  • 3 limoenen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 el light mayonnaise of dressing
  • 300 g kipfilet
  • 200 g kalkoenspekreepjes
  • 4 el tomataise
  • 8 kleine wraps
  • 1 el koolzaadolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Was de komkommer en snij deze in fijne blokjes van 1/2de cm.
Pel de ui en snij deze eveneens fijn.
Was de koriander en snij de helft grof.
Meng de komkommer, ui en koriander onder mekaar en pers hierover de 2 limoenen uit.
Breng op smaak met peper en zout en dien op in een kommetje.
Halveer de avocoado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees van 1 avocado in een blender. Schil de andere avocado, snij in dunne partjes en dien op op een klein bordje.
Hou enkele takjes koriander apart en voeg de rest van de koriander bij in de blender samen met het sap van 1 limoen.
Voeg de light mayonnaise of dressing toe en 150 ml water en meng tot een gladde avocadosaus.
Snij de kipfilets in reepjes en gril deze gaar.
Verhit de koolzaadolie in een pan en bak hierin het kalkoenspek knapperig.
Voeg de gegrilde kippereepjes en de tomataise toe en meng alles onder mekaar.
Verwarm de wraps onder de gril of in een broodrooster.
Leg de wraps op bordjes en verdeel er het komkommer-ajuin-koriander mengsel over.
Verdeel hierover de mengeling van kippereepjes en kalkoenspekreepjes.
Werk af met stukjes apart gehouden avocado, enkele takjes koriander en de avocadosaus.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren