Canneloni met ricotta en spinazie

canneloni-ricotta-spinazie

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g canneloni’s
  • 2 kg verse spinazie
  • 400 g ricotta
  • 2 doosjes passata van 500 ml
  • 200 g wortelen of pompoenblokjes
  • peterselie
  • pijnboompitten
  • peper, zout en basilicum

Bereidingswijze:

Was de spinazie en stoof hem gaar in een grote kookpot.
Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper, zout en basilicum.
Vul de canneloni’s met het spinazie-ricotta mengsel en schik ze in een ovenschotel.
Schil de wortelen en snij ze in blokjes of gebruik pompoenblokjes.
Kook de wortelblokjes of pompoenblokjes gaar en mix ze fijn samen met de passata.
Giet de tomatensaus over de canneloni’s en laat het geheel gedurende 30 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C.
Werk af met wat fijngesnipperde peterselie en eventueel pijnboompitten.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren