Pasta met broccoli basilicum végébals en champignons

pasta-broccoli-basilicum

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g soyaballetjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handen verse basilicumblaadjes
  • 3 broccoli’s
  • 250 g speltnoodels
  • 500 g kastanjechampignons
  • 4 el magere geraspte kaas
  • 250 ml soyaroom, light
  • 4 el koolzaadolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Was de champignons, maak ze schoon en snij ze in schijfjes of stukjes.
Bak de soyaballetjes gaar in een pan met koolzaadolie samen met de stukjes kastanjechampignons.
Stoom de broccoli beetgaar.
Kook de speltnoodels eveneens beetgaar en giet af.
Mix de broccoli in een mixer samen met de basilicum (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) de magere geraspte kaas, de teentjes knoflook, de soyaroom en kruid met peper en zout.
Meng de speltnoodels met de broccolisaus.
Serveer met de végébals en de gebakken champignons.
Werk af met de overige blaadjes basilicum.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren