Goulash met bospeen

goulash bospeen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 250 g champignons, in stukjes gesneden
  • 2 wortelen, in stukjes gesneden
  • 500 g rundstoofvlees
  • 4 aardappelen, in blokjes gesneden
  • magarine met een gezonde vetzuursamenstelling
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 eetlepels tomatenketchup, ongesuikerd
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels light room bv. Alpro soya light cuisine 5%
  • 600 g gekookte aardappelen
  • 500 g bospenen
  • Peper, zout en piment

Bereidingswijze:

Verhit de margarine in een pan met deksel en fruit hierin de fijngehakte ui aan samen met de uitgeperste teentjes knoflook en het paprikapoeder, gedurende 5 minuten.
Voeg de rundvleesblokjes toe; bak ze bruin en bestrooi ze met peper.
Roer de tomatenketchup en het water erdoor en laat het vlees gedurende 2u zachtjes stoven met het deksel op de pan.
Voeg de aardappelblokjes, de paprikareepjes, de stukjes champignons en de wortelstukjes toe en laat het geheel nog 2u sudderen.
Neem de pan van het vuur, roer de light-room erdoor en dien op met gekookte aardappelen.
Stoom de bospenen gaar; kruid met peper, zout en piment en dien op samen met de goulash en de aardappelen.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren