Aspergesoep

aspergesoep

Ingrediënten (voor 2 liter):

  • 1 preistengel
  • 1 dikke ajuin
  • 1 selderstengel
  • 400 g witte asperges
  • 200 g groene asperges
  • 2 vetarme kippebouillonblokjes
  • 200 zalmsnippers
  • bieslook
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij in groffe stukken.
Was de prei en de selder en snij eveneens in groffe stukken.
Was de asperges en schil de witte asperges ( de groene asperges hoeven niet geschild te worden).
Snij de groene asperges in stukken van 2 cm en snij eveneens de koppen van de witte asperges en bewaar dit tesamen.
Snij de witte asperges in groffe stukken en doe dit samen met de stukken ui, prei en selder in een grote kookpot samen met 2 liter water en de bouillonblokjes.
Laat het geheel gedurende 20 minuten doorkoken en mix de soep tot een glad geheel.
Voeg de stukken groene asperge samen met de koppen van de witte asperge toe en laat het geheel nog even doorkoken.
Schep de soep ui en werk af met enkele zalmsnippers, bieslook en fijn gesnipperde peterselie.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren