Winterse erwtensoep

 erwtensoep

Ingrediënten (voor 2 liter):

Bereidingswijze:

Was de broccoli en verdeel in roosjes.
Was de prei en snij in grove ringen.
Pel de ajuin en snij eveneens grof.
Was de courget en snij in groffe stukken.
Doe 2,5 liter water in een pot en voeg de bouillonblokjes toe samen met de broccoliroosjes, preiringen, stukken ui, courget en de helft van de erwtjes.
Laat dit gedurende 20 minuten gaarkoken op hoog vuur.
Mix de soep fijn en voeg vervolgens de overige erwten toe en laat ze gaar koken.
Snij de zongedroogde tomaten samen met de olijven in zeer kleine stukjes.
Bak de baconreepjes samen met de zongedroogde tomaten, de olijven, de pecannoten en pompoenpitten op in een pan.
Toast de boterhammen en snij in kleine vierkante blokjes.
Schep de soep uit en voeg een soeplepel van het bacon-tomaten-olijven mengsel toe.
Werk af met de croutons en een beetje chilivlokken.
Dit kan als maaltijdsoep gebruikt worden.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren