Gepimpte aubergines met bulghur

gepimpte-aubergines

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 aubergines
  • een potje Italiaanse ricotta
  • 2 el pijnboompitten
  • enkele olijfjes
  • enkele snoeptomaatjes
  • paprikapoeder
  • 300 g dunne reepjes kalkoenspek
  • enkele takjes peterselie
  • 2 rode paprika’s
  • 250 g bulghur
  • 1 vetarm kippebouillonblokje 

Bereidingswijze:

Was de aubergines en snij ze middendoor in twee helften.
Bestrooi met paprikapoeder.
Beleg met enkele repen kalkoenspek.
Was de snoeptomaatjes, snij ze middendoor en verdeel ze op de auberginehelften.
Snij de olijven in plakjes en verdeel ze eveneens over de auberginehelften.
Zet de gepimpte auberginehelften in een ovenschotel en zet ze gedurende 30 minuten onder de grill.
Haal ze uit de oven en werk af met wat ricotta kaas en pijnboompitten.
Kook de bulghur samen met een vetarm kippebouillonblokje gaar in 12 minuten en giet af.
Werk af met fijngesnipperde peterselie en dien op met de gepimpte aubergines.
Smakelijk eten!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren