Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en dragonsaus

gepofte-zoete-aardappel

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zoete aardappelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 200 g kikkererwten
  • 1 bakje van 250 g boschampignons
  • enkele takjes rucola
  • 60 g light mayonaise
  • 40 g magere witte yoghurt
  • 20 g mosterd
  • een teentje knoflook
  • enkele takjes verse dragon
  • een handje verse kervel
  • een sjalot
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Was de zoete aardappelen, maak er bovenaan een inkeping in en steek er een laurierblaadje in.
Zet de aardappelen gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
Was de boschampignons, snij ze in plakjes en stoof ze gaar.
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe aan de champignons.
Stoof nog even verder onder voortdurend omroeren.
Haal de aardappelen uit de oven, haal de laurierblaadjes er uit, maak de inkeping groter en verdeel de champignon-kikkererwten mengeling over de 4 aardappelen.
Meng de light-mayonaise met de magere witte yoghurt en de mosterd.
Pers het teentje knoflook uit en voeg toe aan de saus.
Pel de sjalot en snij deze zeer fijn.
Pluk de blaadjes van de takjes dragon en snij deze fijn.
Was de kervel en snij deze eveneens fijn.
Voeg de fijngesneden sjalot, dragon en kervel toe aan de saus en roer goed onder mekaar.
Breng de saus op smaak met peper en zout en schep een lepel over elke aardappel.
Werk af met enkele takjes kervel die je op de dragonsaus legt.
Neem een grote schotel waarop je als bodem wat rucola legt.
Leg de gevulde gepofte zoete aardappelen op de rucola-schotel en dien op.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren