Gevulde aardappel met hesp en kaas

gevulde aardappel-hesp-kaas

Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • 10 middelgrote aardappelen type Bintje (= bloemig)
  • 100 g hamblokjes
  • enkele scheutjes halfvolle melk
  • 125 g magere geraspte kaas
  • 2 sjalotten
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm een oven voor op 180°C.
Was de aardappelen en kook ze met schil gedurende 20 minuten.
Laat de aardappelen afkoelen en snij het hoedje er af.
Hol de aardappelen uit met een pomme parisiënnemesje en maak van de inhoud puree met de halfvolle melk.
Pel de sjalot en snij deze zeer fijn.
Meng de puree met de stukjes sjalot, de hamblokjes, de gehakte bieslook en de gehakte peterselie en kruid met peper en nootmuskaat.
Meng de geraspte kaas hieronder en vul de aardappelen terug op met dit mengsel.
Zet de aardappelen gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer met groenten en een lekker stukje vlees. Dit is bv heerlijk met spruitjes met gerookte hamblokjes.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren