Mediterraans vleesbroodje

mediterraans-vleesbroodje

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1/2de klein speltbrood, ongesneden
  • 500 g kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 10 groene olijven
  • 10 zwarte olijven
  • enkele zongedroogde tomaten
  • peper, zout, nootmuskaat en rozemarijn

Bereidingswijze:

Koop een klein speltbrood, ongesneden en laat het een week liggen.
Snij het brood in midden door en haal het broodkruim er uit (korsten mogen weg of kan je gebruiken voor lekkere broodpudding).
Mix het broodkruim in een blender en doe het in een grote kom.
Voeg het kalfsgehakt toe samen met 2 eieren en kruid met peper, zout, nootmuskaat en rozemarijn.
Meng alles goed onder mekaar tot een homogeen geheel.
Ontpit de olijven en snij ze in stukjes evenals de zongedroogde tomaten.
Rol tot een grote gehaktbal en doe het in een kom geschikt voor de oven of in een bakblik.
Leg er enkele takjes verse rozemarijn bovenaan op voor de smaak.
Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Dien op samen met krieltjes en ovengroenten.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren