Zoete aardappel maaltijdsoep

zoete-aardappelmaaltijdsoep

Ingrediënten (voor 2 liter soep):

  • 4 vetarme rundsbouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 preistengel
  • 1 dikke ui
  • enkele steeltjes selder
  • 1 dikke wortel
  • 300 g maïs
  • bladpeterselie

Bereidingswijze:

Laat het water met de bouillonblokjes koken.
Schil de zoete aardappelen, snij ze in groffe stukken en voeg toe aan de bouillon.
Was de puntpaprika, verwijder de zaadjes, snij in groffe stukken en voeg eveneens aan de bouillon toe.
Was de preistengel, snij in groffe stukken en voeg eveneens aan de bouillon.
Pel de ui, snij in ringen en voeg eveneens toe aan de bouillon.
Was de selder, snij in stukken en voeg ook toe aan de bouillon.
Laat het geheel gedurende 20 minuten doorkoken en mix tot een gladde, dikke soep.
Werk af met de maïs en wat platte peterselie.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren