Ingrediënten (voor 4 personen of 20 balletjes):
- 500 g kikkererwten of kikkererwtenmeel
- 1 sjalot
- 1,5 teentje look
- 1 takje munt
- enkele takjes kloriander
- 1 koffielepel currypasta
- 2 snuifjes komijnpoeder
- 2 snuifjes chilipoeder
- enkele druppels koolzaadolie
- 1 snuifje zout
- 20 g gember
- 15 g sesamzaadjes
- enkele lepels dressing of tzatziki
Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Mix de kikkererwten fijn tot een egale massa of gebruik kikkererwtenmeel. Pel de teentjes look en snij zeer fijn. Pel de sjalot en snij in gove stukken. Spoel de munt en de koriander en pluk de blaadjes van de takjes. Voeg de look, de stukken sjalot, de munt- en korianderblaadjes bij de kikkererwten samen met de currypasta en enkele druppeltjes olie en mix het geheel zeer fijn. Rasp het stukje gmeberwortel fijn. Breng op smaak met zout, komijn, chili, gember en sesamzaadjes en mix het geheel nog even door zodat alles egaal gemengd is. Rol ongeveer 20 balletjes van het mengsel en bewaar ze enkele uren in de koelkast. Bak ze in een beetje koolzadolie in de pan en dien op samen met de dressing of tzatziki naar keuze. Smakelijk!
|