Prikkertjes met spruitjes en kipballetjes

aperitiefhapjes-spruitjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 200 g kippegehakt
  • 1 ei
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 60 g kruidenpaneermeel
  • 2 el gezonde margarine
  • 20 spruitjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knofloook
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zout
  • 33 cl citroensap
  • 10 prikkers

Bereidingswijze:

Kneed het kippegehakt samen met het ei en het kruidenpaneermeel onder mekaar tot een egaal geheel.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol kleine gehaktballetjes ter grootte van een spruit, kook ze gaar en bak ze nog kort op in 1 el gezonde vetstof.
Maak de spruitjes schoon.
Pel de ui en snij deze in fijne blokjes.
Meng de kruiden ( kaneel, chilipoeder, kurkuma, nootmuskaat, zout) in een kom.
Verhit 1 el margarine en fruit hierin de fijngesnipperde ui aan.
Voeg de knoflook en her kruidenmengsel toe en fruit dit even kort mee.
Doe de spruitjes erbij, giet een beetje water en het citroensap erbij en roer nog even door.
Stoof de spruitjes met het deksel erop in ca. 15 minuten zacht.
Maak prikkertjes met afwisselend: een spruit – een kippegehaktballetje – een spruit.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren