Ingrediënten (voor 4 porties):
- 500 g biefsteak/tournedos
- 600 g krieltjes
- princesseboontjes
- radijsjes
- waterkers
- snoeptomaatjes
- enkele kastanjechampignons
- 1 courget
- 1 rode puntpaprika
- enkele lente-uitjes
- ketchup
- peterselie
- thijm
- rozemarijn
- zout
- bieslook
Bereidingswijze:
Snij de biefsteak in stukjes van 30 g. Snij de krieltjes middendoor, kruid met thijm, rozemarijn en zout en bak ze in de oven gaar. Was de princesseboontjes, maak ze schoon en kook ze beetgaar. Was de radijsjes, snij het loof er af en snij de radijsjes in vier. Was de waterkers en snij ze van de wortels. Was de snoeptomaatjes en snij ze middendoor. Was de kastanjechampignons onder een weinig stromend water. Was de courget en snij in stukken. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snij in groffe stukken. Was de lente-uitjes en snij ze in groffe stukken. Was de peterselie en snipper deze fijn. Maak 2 soorten satés:
- krieltje – snoeptomaat – biefsteak
- krieltje – snoeptomaat – stuk courget – stuk lente-ui – stuk paprika – kastanjechampignon
Bak de satés op de BBQ gaar. Meng de overige krieltjes, de gekookte princessebonen en de stukjes radijs onder mekaar in een schotel tot een krieltjessalade. Werk af met fijngesnipperde basilicum en takjes waterkers. Dien samen op met een potje ketchup, afgewerkt met peterseliesnippers. |