Spitskoolslaatje met kip en scampi-hawaii saté

spitskoolslaatje kip-scampi hawaii brochette

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1/2de spitskool (in reepjes)
  • 1 bussel radijsjes (in schijfjes)
  • 2 Pink Lady appels (in reepjes, besprenkeld met citroensap)
  • het sap van 2 citroenen
  • 4 el honingmosterddressing
  • 250 g speltpasta
  • 1 bokaaltje groene pesto
  • 250 g kipfilets
  • 250 g gepelde scampi’s
  • enkele verse ananasblokjes
  • kippekruiden
  • enkele basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

Was de spitskool en snij in dunne reepjes.
Was de radijsjes, verwijder het loof en snij deze in schijfjes.
Was de appels, verwijder het klokhuis, snij in dunne reepjes en besprenkel met het sap van 1 citroen tegen het oxideren.
Meng de groenten onder mekaar in een grote kom.
Meng de honingmosterddressing met het sap van 1 citroen en verdeel dit over de salade.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Meng hieronder de groene pesto en werk af met verse basilicum.
Snij de kipfilets in blokjes en kruid met de kippekruiden.
Vul 4 saté’s met afwisselend een blokje kip, een scampi en een blokje ananas en laat de saté’s garen op de BBQ.
Dien de satés op met de pasta pesto en het spitskoolslaatje.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren