Appelbollen

appelbollen

Ingrediënten (voor 4 appelbollen):

  • 12 vellen fillodeeg van 15-20 g
  • gezonde vloeibare margarine of eigeel
  • 4 zoete appels
  • Sukrin Syrup Gold
  • kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal 12 vellen fillodeeg voorzichtig uit de verpakking en leg deze open.
Maak een keukenhanddoek vochtig en leg dit op de vellen fillodeeg, zodat ze vochtig blijven.
Strijk met een borsteltje een dun laagje vetstof of eigeel over de vellen fillodeeg.
Schil de appels en verwijder binnenin het klokhuis.
Leg 3 vellen fillodeeg over mekaar en schik de appel er bovenop.
Doe een beetje Sukrin Syrup Gold in de holte van de appel.
Vouw de fillodeeg dicht zodat de appel volledig ingepakt is.
Wrijf het deeg nog eens extra in met een beetje gezonde vetstof of eigeel (voor de kleur).
Leg elke appelbol op een aluminium schaaltje en bak het geheel gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Om hem nog even te laten kleuren kan je hem nog enkele minuutjes onder de grill zetten.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren