Ingrediënten (voor 15 brownies):
- 250 g ontpitte dadels
- 250 g verse appelmoes
- 75 g zuiver cacaopoeder
- 1 buisje vanille essence
- 3 eieren
- 150 g amandelmeel
- een theelepel bakpoeder
- 100 g hazelnoten
- een klein doosje frambozen
- Sukrin Melis (bloemsuikervervanger)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Week de dadels 10 minuten in een bak met heet water. Mix daarna de geweekte dadels samen met de appelmoes zo fijn mogelijk. Meng het cacaopoeder en de vanille-essence er door. Voeg vervolgens het amandelmeel en bakpoeder toe en meng goed. Hak de hazelnoten grof en meng onder het beslag. Neem een bakvorm, bekleed met bakpapier en giet het beslag er in. Zet de brownies 45 minuten in een voorverwamde oven op 180 °C (maar dek de brownies de laatste 25 minuten af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt. Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen en snij de brownieskoek in vierkantjes. Bestrooi met wat Sukrin Melis en versier met enkele framboosjes. Je kan de brownies max. 5 dagen bewaren in een afgesloten doos of je kan ze ook invriezen.
|