Ingrediënten (voor 4 taartjes):
- 4 vellen fillodeeg van 15-20 g
- gezonde vloeibare margarine
- 750 ml soyamelk
- 1 zakje vanille puddingpoeder
- 4 el Tagatesse zoetstof
- 1 bakje van 125 g verse frambozen
- 4 papieren muffinvormpjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal 4 vellen fillodeeg voorzichtig uit de verpakking en leg deze open. Maak een keukenhanddoek vochtig en leg dit op de vellen fillodeeg, zodat ze vochtig blijven. Snij de vellen fillodeeg in twee. Strijk met een borsteltje een dun laagje vetstof over de vellen fillodeeg. Drappeer de twee helften fillodeeg kruiselings in elk van de 4 muffinvormpjes (snij het overtollige deeg rondom de muffinvormpjes weg en leg deze op de bodem voor de stevigheid). Vul ze met bakparels en bak het deeg af gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen en haal de bakparels er uit . Maak pudding van de soyamelk, de Tagatesse zoetstof en het puddingpoeder: los het puddingpoeder op in een beetje soyamelk; laat de rest van de soyamelk koken samen met het Tagatesse zoetstof en voeg al roerend het opgeloste puddingpoeder toe; laat nog even doorkoken onder voortdurend omroeren. Giet een beetje pudding in elk taartdeegje en laat afkoelen. Was de frambozen en schik ze op de vanillepudding. Bestrooi de taartjes met de Sukrin Melis. Laat het smaken!
|