Ingrediënten (voor 1 rechthoekige cake):
- 150 g veenbessen (eventueel diepvries)
- 400 g verse kastanjes
- 100 g gezonde margarine
- 3 eieren
- 75 g amandelpoeder
- 150 g bakbestendige zoetstof 1/1
- 1 zakje bakpoeder
- 1 kaneelstokje
Bereidingswijze:
Maak een kruisje in de schil van de kastanjes en laat 10 minuten koken. Giet de kastanjes af en laat uitlekken. Pel de kastanjes en mix ze met een staafmixer of keukenrobot. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de margarine en de zoetstof tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop luchtig. Voeg de gemixte kastanjes, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop luchtig. Meng 50 g veenbessen onder het beslag en stort het deeg in een rechthoekige bakvorm. Zet de cake gedurende een uur in een voorverwarmde oven op 160°C. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Maak confituur met de veenbessen, voeg het kaneelstokje toe en laat nog even doorkoken. Haal van het vuur en laat nog even doorkoken. Breng de veenbessenconfituur aan op de cake en serveer!
|