Ingrediënten (voor 1 langwerpige cakevorm):
- 150 g zoetstof
- 250 g volkoren speltmeel
- 250 g ongezoete appelmoes
- 4 Columbuseieren
- 1 Canderel vanilla
- een snuifje zout
- 300 g krieken op eigen sap
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Breek de eieren en doe de zoetstof erbij en klop tot een luchtige massa. Voeg de appelmoes toe en roer nog even door. Zeef het speltmeel en voeg toe aan het mengsel en spatel het geheel voorzichtig om. Doe er een suifje zout bij en de Canderel vanilla en roer nog eens stevig door. Laat de krieken uitlekken en roer onder de cake. Neem een siliconen bakvorm van 25x10x7 en stort het deeg erin. Zet de cake in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 1uur (prik er met een stokje in om na te kijken of de cake klaar is. Haal de cake uit de oven, stort op een bord en laat afkoelen. Verdeel de cake in 25 stukken en dien op.
|