Perencake

perencake

Ingrediënten (voor cakevorm van 24 cm of 12 porties):

  • 150 g speltbloem
  • 50 g speltmeel
  • 6 g bakpoeder
  • een suifje zout
  • 25 g Tagatesse zoetstof
  • 6 g kardemom
  • 4 eieren
  • 200 g ongezoete appelmoes
  • 1 conference peer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop de eieren samen met de appelmoes.
Meng de bloem, het meel, het bakpoeder, het zout, de Tagatesse en de kardemom door elkaar en spatel dit door het ei-appelmoesmengsel.
Giet het beslag in een met bakpapier bekleede cakevorm.
Schil de peer en snij deze middendoor; verwijder het klokhuis en snij in dunnen pakjes en leg deze bovenop de cake.
Bak de perencake goudbruin in 60 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze zonder aangeklitte deeg er uit komt.
Verdeel de deeg in 12 porties en laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren