Plattekaastaart rode vruchten

plattekaastaart-rode-vruchten

Ingrediënten (voor 1 taart voor 12 personen):

  • taartbodem volgens recept van energierepen
  • 1 kg magere plattekaas of Skyr of Griekse yoghurt O%
  • 3 zakjes Klop Klop
  • 3 zakjes Klop Fix
  • 250 ml magere melk
  • 200 ml ongezoet ananassap
  • 5 gelatineblaadjes of 2 zakjes agar-agar (voor de plattekaas)
  • 2 gelatineblaadjes of 1 zakje agar-agar (voor de aarbeiensaus)
  • 1 bakje aardbeien of 500 g diepvriesaardbeien of aardbeiensaus ongezoet
  • rode vruchtenmengeling naar keuze (voor de afwerking)

Bereidingswijze:

Bak de taartbodem volgens het recept van de energierepen in een ronde springvorm (vul de vorm ongeveer 1 cm en bak af in de oven). Je kan eventueel ook nog extra cacaopoeder 100% cacao toevoegen aan het deeg als je van een chocoladesmaakje houdt.
Laat de taartbodem afkoelen en zet in de koelkast.
Klop de zakjes Klop Klop op samen met de Klop Fix en de melk.
Spatel deze onder de magere plattekaas.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Breng het ananassap aan de kook en los hierin de gelatineblaadjes of agar-agar poeder op en laat afkoelen.
Meng deze vloeistof onder het plattekaasmengsel en stort dit in de springvorm bovenop de taartbodem en laat 1 dag opstijven in de koelkast.
Mix de aardbeien zeer fijn of gebruik aardbeiensaus, ongezoet.
Breng de aardbeiensaus aan de kook en los hierin 2 gelatineblaadjes of of 1 zakje agar-agar en laat afkoelen naast het vuur.
Giet het mengsel in de springvorm bovenop het plattekaasmengsel en laat 1/2de dag opstijven in de koelkast.
Werk af met rode vruchten naar keuze.
Genieten maar van deze overheerlijke zomerse fruittaart!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren