Ingrediënten (voor 8 taartjes):
- 210 g polenta
- 6 zakjes Canderel vanilla
- 1 buisje vanille-essence
- 120 g bruine suiker zoetstof Sukrin Gold
- 600 ml rijstmelk
- 1 reep witte suikervrije chocolade
- 750 ml soyamelk
- 1 zakje vanille puddingpoeder
- 4 el Tagatesse zoetstof
- 1 brikje Alpro soya opklopbare room
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rijstmelk in een kookpot, samen met de Canderel vanilla, de vanille- essence, de Sukrin Gold en de polenta. Verwam dit alles op het vuur tot aan het kookpunt onder voortdurend omroeren. Haal het geheel onmiddellijk van het vuur als het kookt. Verdeel alles in 8 kleine taartvormpjes, maar vul ze maar tot in de helft. Zet dit vervolgens 20 minuten in de oven op 180°C. Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen en verwijder ze daarna uit de taartvormpjes. Maak pudding van de soyamelk, de Tagatesse zoetstof en het puddingpoeder: los het puddingpoeder op in een beetje soyamelk; laat de rest van de soyamelk koken samen met het Tagatesse zoetstof en voeg al roerend het opgeloste puddingpoeder toe; laat nog even doorkoken onder voortdurend omroeren. Giet een beetje pudding in elk taartdeegje en laat afkoelen. Klop de Alpro soya room tot een luchtige schuim en spuit hiervan een beetje op elk taartje. Rasp de suikervrije witte chocolade tot schilfers en werk hiermee de smurfentaartjes af. Laat het smaken!
|