Ingrediënten (voor 4 personen):
- 800 g aardappelen
- 4 wortelen
- 1 dikke rode ui
- 1 preistengel
- 1/2 bloemkool
- 400 g kippengehaktballen
- 500 ml halfvolle melk
- 1 el vetarm bouillonpoeder of 1 vetarm bouillonblokje
- 35 g Maïzena Expresse voor witte sauzen
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Pel de rode ui en snij deze eveneens in groffe stukken. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Was de prei en snij deze fijn. Meng de groenten (wortel, prei, bloemkool, rode ui) onder mekaar en verdeel in de ovenschotel. Breng de melk aan de kook, voeg hier vetarm bouillonpoeder aan toe en bind met Maïzena Expresse voor witte sauzen tot het geheel indikt tot een witte saus. Giet de witte saus over de groenten. Schik hierover de aardappelschijfjes. Maak de kippengehaktballen volgens recept. Snij de kippengehaktballen in stukken en verdeel over de ovenschotel. Zet het geheel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Smakelijk!
|