Gnocchi met kalkoenspek en prei

gnocchi-spek-prei

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g gnocchi
  • 500 g kalkoenspekreepjes 5% vet (AH)
  • 125 g magere geraspte kaas
  • 8 preistengels
  • 1 brikje van 250 ml Alpro soya light cuisine
  • 1 eetlepel vetarm groentenbouillonpoeder
  • 1 el gezonde margarine
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • bieslook

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook e voeg de gnocchi toe.
Als de gnocchi begint boven te drijven, laat het dan nog 2 minuten doorkoken en giet af.
Was de preistengels, snij ze fijn en kook gaar.
Bak dit op samen met de kalkoenspekreepjes in een weinig vetstof.
Breng de Alpro soya light cuisine aan de kook samen met 1 el groentebouillon.
Voeg de Maïzen Exprese voor witte sauzen toe aan het kokend mengsel en laat nog even doorkoken.
Haal van het vuur en voeg de geraspte kaas toe en roer om tot de kaas gesmolten is en je kaassaus bekomt.
Meng de kaassaus onder de prei, kalkoenspek en de gnocchi’s.
Was de bieslook, snipper deze heel fijn en werk hiermee het gerecht af.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren