Macaroni met kaas en kalkoenspek

macaroni kaas hesp

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g baconreepjes of kalkoenspekreepjes
  • 250 g volkoren macaroni
  • 4 preistengels
  • 4 stronken witloof
  • 2 brikjes van 250 ml roomvervanger obv soya
  • 1 el vetarm bouillonpoeder
  • 125 g magere geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kook de macaroni beetgaar, giet af en verdeel evenredig in een ovenschotel.
Verdeel hierover de baconreepjes of kalkoenspekreepjes.
Was de prei, snij in dunne ringen en verdeel over de ovenschotel.
Was het witloof, snij dit fijn en verdeel eveneens over de ovenschotel.
Meng het bouillonpoeder onder de roomvervanger en giet dit mengsel evenredig over de ovenschotel.
Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren