Papadums met bloemkoolrijst en kip

papadums-bloemkoolrijst

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 papadums
  • 400 g bloemkool rijst
  • 1 dikke winterpeen
  • 1 preistengel
  • 100 g spitskool
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • granaatappelpitjes van 1 granaatappel
  • 500 g kippenhaasjes
  • 2 el gezonde bakboter
  • kippenkruiden
  • tuinkruidendressing

Bereidingswijze:

Leg de papadums gespreid op tafel.
Was de bloemkool en snij de roosjes heel fijn met de hand of in een blender.
Schil de winterpeen en snij eveneens heel fijn.
Was de preistengel en snij in fijne reepjes (gebruik enkel het witte en lichtgroene gedeelte; het donkergroene deel kan je verder gebruiken in de soep).
Was de spitskool en snij ook dit in dunne reepjes.
Pel de ui en snij eveneens fijn.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes er uit.
Meng alle groenten en de granaatappelpitjes door mekaar en verdeel over de papadums.
Doe de margarine in een pan en bak hierin de kippenhaasjes; kruid met kippenkruiden.
Snij de kippenhaasjes in blokjes en breng aan op de groentemengeling.
Dien op met een beetje tuinkruidendressing.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren