Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 g parelcouscous
- 500 g kipfiletreepjes
- 4 courgetten
- 1 kg wortelen
- 4 pijpajuintjes
- 2 limoenen
- 2 el sesamzaadjes
- kippekruiden
- 1 vetarm kippebouillonblokje
- 2 el gezonde margarine
- 4 el gomasio ( = 4/5de gemalen geroosterd sesamzaad + 1/5de zout)
Bereidingswijze:
Breng de parelcouscous aan de kook met 1 blokje vatarme kippebouillon. Laat de parelcouscous gaar koken en giet af. Was de courget en snij in schijfjes. Schil de wortelen en snij in reepjes. Kook de wortelreepjes en de courgetteschijfjes beetgaar, giet af en meng onder de parelcouscous. Verwarm de margarine in een pan, kruid de kipfilets met kippekruiden en bak ze gaar. Meng de gebakken kipfiletreepjes eveneens onder de couscous- groentenmengeling. Was de pijnpajuintjes, snij ze in ringetjes en verdeel over de parelcouscousmengeling. Strooi de sesamzaadjes over het gerecht. Pers de limoenen uit en besprenkel het gerecht met het limoensap. Breng tot slot op smaak met gomasio. Laat het smaken!
|