Pompoenrisotto kipcurry

pompoenrisotto-kipcurry

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g bruine rijst
  • 500 g kipfilets
  • 1 voetselder
  • 1 kleine pompoen
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • kippekruiden
  • 250 ml Alpro soya light cuisine
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 2 el currypasta
  • 2 el vetarm bouillonpoeder
  • 1 el gezonde margarine

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar, giet af en roer er het vetarme bouillonpoeder onder.
Snij de kipfilet in stukjes, kruid deze met kippekruiden en bak ze gaar in de vetstof.
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.
Was de paprika’s, verwijder het kroontje, verwijder de zaadlijsten vanbinnen en snij in blokjes.
Was de selder en snij deze eveneens in kleine stukjes en kook beetgaar.
Kook de paprikastukjes, de selderstukjes en de pompoenblokjes beetgaar.
Roer de groenten onder de rijst.
Breng de Alpro soya light cuisine aan de kook, voeg de currypasta toe en bindt met de Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Dien de pompoenrisotto op met de gebakken kippeblokjes en de currysaus.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren