Rodebietenpuree met kippengehaktballetjes en koriander

rodebietenpuree-kippeballetjes-koriander

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1200 g rodebietenpuree
  • enkele takjes koriander
  • een klein wit brood, ongesneden
  • 1 kg kippegehakt
  • 2 eieren
  • margarine rijk aan onverzadigde vetten
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Koop een wit klein brood, ongesneden en laat het een week liggen.
Snij het brood in midden door en haal het broodkruim er uit (korsten mogen weg of kan je gebruiken voor lekkere broodpudding).
Mix het broodkruim in een blender en doe het in een grote kom.
Voeg het kippegehakt toe samen met 2 eieren en kruid met peper en zout.
Meng alles goed onder mekaar tot een homogeen geheel.
Rol ongeveer 30 gehaktballen van deze hoeveelheid en kook ze gedurende 10 min.
De helft kan je invriezen voor een volgende keer; de overige 15 kan je bakken in een pan in een margarine rijk aan onverzadigde vetten.
Dien op samen met de rodebietenpuree en werk af met enkele takjes koriander.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren