Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 duiven
- 10 winterpenen: gele, oranje en zwarte
- 200 g spruitjes
- 200 g peultjes
- 200 g groene asperges
- 200 g snoeptomaten
- 2 el olijfolie
- 2 el gezonde margarine
- provencaalse kruiden
- 600 g aardappelen
- verse bieslook
Bereidingswijze:
Verhit de margarine in een pan en bak hierin de duif eerst aan alle kanten goudbruin op een matig vuur. Laat daarna 20 minuten verder bakken op een zacht vuur. Was en kuis de groenten en stoom ze gaar. Verhit de olijfolie in een wokpan en stoof hierin de groenten gaar en kruid met de provencaalse kruiden. Schil de aardappelen, kook ze gaar, giet ze af en dien op samen met de groenten en de duif. Voeg op het einde nog wat gesnipperde bieslook toe aan de aardappelen als afwerking. Laat het smaken!
|