Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 50 g havermout
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- een snuifje zout
- oliespray (om de bakvorm in te vetten)
- een stukje gember
- 150 g wortelen
- 125 g magere witte yoghurt
- zoetstof
- 1 el zonnebloempitten
Bereidingswijze:
Rasp het stukje gember. Schil de wortelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar. Meng de havermout met het ei, de theelepel bakpoeder, het snuifje zout,de gekookte wortelen en de geraspte gember samen in een blender en mix het geheel. Vet een bakvormpje of mok in met de oliespray en giet het deeg hierin. Bak dit geheel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Meng de yoghurt met de zoetstof (naar smaak). Werk de cake af met wat magere yoghurt met zoetstof en zonnebloempitjes.
|