Ingrediënten (voor 1 brood van 850 g = 14 sneetjes brood van 60 g):
- 4 eieren
- 300 g havermout
- 180 g appelmoes of mispelmoes
- 60 ml rijstmelk
- een snuifje zout
- een zakje bakpoeder van 25 g
- 1 el pompoenpitten
- 1 el zonnebloempitten
- 40 g rozijnen
- 40 g gedroogde cranberries
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een rechthoekige cakevorm van 20 x 10 cm met bakpapier. Klop de eieren los en voeg de havermout, de appelmoes (of mispelmoes), de rijstmelk, het bakpoeder en het zout toe en meng tot een egale massa. Schep de rozijnen en de gedroogde cranberries onder het deeg. Stort het beslag in de met bakpapier bekleedde cakevorm. Werk de bovenkant af met de pitten en de zaden. Bak het brood gedurende 50 minuten in de oven.
|