Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 125 g haver-yoghurt (Alpro Absolutely Oat)
- 30 g quinoa-granola zelf bereid (450 g quinoa, 90 g chiazaad, een handje noten, 50 ml arachideolie en het sap van 1/2de limoen)
- 1/4de sinaasappel
- 1/4de pompelmoes
- 1 passievrucht
- 1/4de mango
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
Bereidingswijze:
Doe 125 g haver-yoghurt in een ontbijtkom. Voeg hierbij 30 g zelf bereide quinoa-granola:
- Laat 450 g quinoa zwellen in 240 ml water.
- Meng hieronder de chiazaadjes.
- Hak de noten grof en meng deze eveneens onder het quinoa- chiazaad mengsel.
- Voeg de olie en het sap van 1/2de limoen toe en meng alles onder mekaar tot een homogene massa.
- Smeer het deeg uit over een met bakpapier belegde bakplaat.
- Bak het deeg gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
- Bewaar het geheel in een afgesloten pot.
Schil 1/4de sinaasappel en snij deze in partjes. Schil 1/4de pompelmoes en snij deze eveneens in partjes. Haal het eetbaar gedeelte uit de passievrucht. Schil de mango, snij deze in blokjes en meng hieronder de passievrucht. Schep dit mango-passievrucht mengsel over de yoghurt. Voeg de partjes sinaasappel en pompelmoes toe en werk af met enkele granaatappelpitjes. Laat het smaken!
|