Groentensoep

groentensoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 l water
  • 4 el vetarm bouillonpoeder
  • 1 dikke wortel
  • 1 tomaat
  • 2 stengels selder
  • 1 wit van prei
  • 1 dikke ui
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes thijm
  • een koffielepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

Breng het water samen met de bouillon aan de kook.
Schil de wortel en snij deze in plakjes.
Pel de tomaat en snij deze eveneens in stukjes.
Was de selder en snij deze eveneens fijn.
Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes.
Was de broccoli en verdeel in roosjes.
Was de prei en snij het preiwit in ringen.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Voeg alle groenten toe aan de kokende bouillon.
Pers het teentje knoflook ui en voeg toe aan de soep.
Voeg nog een koffielepel paprikapoeder een enkele takjes thijm toe.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten doorkoken.
Zet het vuur af, laat de soep eventjes afkoelen (haal de takjes thijm er uit) en dien op.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren