Knolselder venkel soep

knolselder-venkel-soep

Ingrediënten (voor 3 liter soep):

  • 3 liter water
  • 1 ui
  • 2 venkels
  • 1 knolselder
  • 2 teentjes look
  • het sap van 1 limoen
  • 6 vetarme groentenbouillonblokjes

Bereidingswijze:

Doe 3 liter water samen met de bouillonblokjes in een pot en breng dit aan de kook.
Pel de ui, snij deze fijn en voeg toe aan de soep.
Was de venkels en snij deze in groffe stukken, maar hou de venkeldraadjes apart voor de afwerking.
Schil de knolselder, snij deze eveneens in stukken en voeg toe aan de soep.
Pers de teentjes knoflook uit in de soep en voeg het sap van 1 limoen toe.
Laat het geheel nog even doorkoken en mix de soep tot een glad geheel.
Werk af met venkeldraadjes en laat het smaken!

2022-02-13

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren