Pompoen-paprikasoep

pompoen-paprikasoep

Ingrediënten (voor 1 liter soep):

  • 1 liter water
  • 2 vetarme groentenbouillonblokjes
  • 250 g flespompoen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 dikke wortel
  • 1 ui
  • enkele takjes peterselie of gedroogde peterselie
  • paprikapoeder en cayennepeper

Bereidingswijze:

Schil de flespompoen en snij in groffe stukken.
Was de puntpaprika’s, haal de pitjes er uit en snij eveneens in groffe stukken (hou een stuk apart en snij wat fijner voor de afwerking).
Pel de ui en snij eveneens in groffe stukken.
Schil de wortel en snij ook in stukken.
Breng het water samen met de bouillon, de pompoenblokjes, de stukken puntpaprika, de wortelstukken en de ui aan de kook.
Breng op smaak met paprikapoeder en cayennepeper.
Mix het geheel tot een gladde massa.
Voeg de fijngesneden stukjes paprika toe en laat het geheel nog even doorkoken.
Haal de soep van het vuur, verdeel in 4 kommetjes en werk af met fijn gesnipperde peterselie of wat gedroogde peterselie.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren